نوشته شده توسط : حیدر

طراحی سازه یا طراحي ساختار یک سازه، یکی از شاخه ‌های علوم مهندسی است. با استفاده از علم طراحی مهندسی، یک سازه با ساختار پایدار، مستحکم و با قابلیت های مهندسی بسیار عالی، طراحی و اجرا می شود. تمام مراحل طراحي سازه و تحلیل ساختار از تمام جوانب به دقت بررسی و ارزیابی می شوند.

طراحی سازه چیست؟

طراحی سازه ساختمانی به سه بخش تقسیم می شود: بخش سازه عمرانی، معماری و تاسیسات این سه بخش را تشکیل می دهند. بخش عمرانی و معماری در واقع تکمیل کننده یکدیگر می باشند. سازه ساختمان به 4 قسمت تقسیم می شود که عبارت است از سازه ساختمان فولادی، بتنی، چوبی و بنایی. اینکه برای طراحی سازه ساختمانی از چه مصالحی استفاده می شود بستگی به نوع آب و هوای آن منطقه دارد. برای طراحی و پیاده سازی سازه ساختمان بتنی می توان از انواع بتن استفاده نمود که بر حسب نوع شرایط و نوع کاربرد متفاوت می باشد. برای طراحی سازه ساختمانی فولادی بهتر است از فولاد نرم برای آن ها استفاده شود. در این نوع از مهندسی سازه، سازه دارای کشش بیشتری می باشد و باعث می شود که سازه ساختمان بر اثر ضربات مختلف کمتر دچار مشکل شده و توان بیشتری از خود نشان دهد.

طراحی سازه توسط چه کسی انجام می شود؟

شخصی که طراحی سازه یک ساختمان را در دست می‌گیرد، می‌بایست با شرکت در آزمون نظام مهندسی، به صورت رسمی، پروانه اشتغال به کار را کسب کرده باشد. پروانه نظام مهندسی در چهار درجه صادر می‌شود: ارشد، پایه 1، پایه 2 و پایه 3. به هر کدام از این پایه ها سهمیه مشخصی برای فعالیت اختصاص داده شده است. به شخصی که به تازگی در آزمون نظام مهندسی قبول می‌شود، در ابتدا پروانه پایه 3 داده می‌شود. این شخص می‌توان با کسب تجربه و موفقیت در عملکرد خود، پایه خود را ارتقاء داده و پروانه ارشد را از آن خود کند. طراحی سازه ساختمان جزئیات زیادی دارد که با تمرین و تکرار می‌توان بر آن مسلط شد. مهندسان عمرانی که مدرک کارشناسی این رشته را دارند، می‌توانند پس از گذشت 3 سال از دریافت مدرک، در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.

مراحل طراحی سازه ساختمان

  • تهیه نقشه های فاز صفر.
  • طراحی و محاسبه بهینه سازه.
  • ارائه دفترچه محاسبات سازه.
  • ارائه لیستوفر.
  • کنترل محاسبات سازه.

تهیه نقشه های فاز صفر اولین مرحله در طراحی سازه ساختمان

در این مرحله، مطالعه اولیه به منظور شناسایی پروژه و آشنایی با آن انجام می‌گیرد. در این مرحله، نقشه ها با رعایت و در نظر گرفتن نوع کاربری ساختمان تهیه می‌شود. سپس نقشه‌های تهیه شده باید به تأیید کارفرما برسد تا پس از آن، ادامه کار پیش رود.

طراحی و محاسبه بهینۀ سازه

پس از مرحله فاز صفر و بعد از آنکه مشخص شد اسکلت سازه فولادی است یا بتنی، لازم است محاسبات دقیق مربوط به سازه فولادی یا بتنی انجام شود. طراحی و محاسبات مربوط به آن باید به نحوی صورت گیرد که منجر به بهینه سازی در ساخت ساختمان شود. به این معنا که کمک شایانی به صرفه جویی در استفاده از مواد و مصالح ساختمان کند.

ارائه دفترچه محاسبات سازه

نقشه های محاسبات سازه به طور کلی در قالب یک دفترچه که دفترچه محاسبات سازه نام دارد، تدوین می‌شود. این دفترچه باید به سازمان های مربوطه ارائه شود. هر قدر نقشه های هر مرحله به اصول و استانداردها نزدیک تر باشد و مطابق مقررات تهیه شده باشد، از اتلاف زمان در مراحل تأیید نقشه ها، جلوگیری می‌شود.

ارائه لیستوفر

مهندسی که طراحی سازه یک ساختمان را بر عهده دارد، باید یک لیست از مصالح مورد نیاز سازه ای که طراحی کرده است ارائه دهد. لیستوفر کمک می‌کند تا مصالح مورد نیاز در ساخت ساختمان را به سهولت و با آگاهی تأمین کرد. همچنین این مزیت را دارد تا بدانیم قدم به قدم باید چه مصالح تأمین کنیم. لیستوفر جدولی است که معمولا برای میلگرد مورد استفاده در ساخت ساختمان (چه سازه های فولادی و چه سازه های بتنی) تهیه می شود. در مورد سازه های فولادی، مهندس سازه علاوه بر میلگرد، باید دیگر مصالح فولادی مورد نیاز را نیز لیست کند. مثلا طراح سازه در لیستوفری که ارائه می‌دهد، لیست می‌کند که چه تعداد میلگرد آجدار با قطر 10 میلیمتر برای ساختمان لازم است. به این ترتیب:

وزن تمامی آرماتورهای لازم در ساختمان محاسبه می شود.
وزن کل آرماتورها به تفکیک سایز مشخص می شود.
طول میلگرد مصرفی در پروژه به تفکیک سایز تعیین می گردد.

کنترل محاسبات سازه

کنترل محاسبات سازه در تمامی مراحل لازم است. گاه نیز هر مرحله یا برخی از مراحل پروژه نیاز به کنترل محاسبات و اصلاح دفترچه محاسبات دارد. مهندس طراح سازه موظف است محاسبات انجام شده در هر مرحله از پروژه را مرحله به مرحله کنترل کند.

جمع بندی

طراحی سازه یک ساختار مهندسی با المان‌های متعددی مانند ستون‌ها، دیوار‌ها و.. است که برای طراحی هر کدام از آن‌ها باید به عوامل مختلفی توجه شود. این عوامل شامل مقاومت مصالحی که استفاده می‌شود، نیروی استاتیک و دینامیک وارد بر هریک از اجزا و میزان مقاومت آن‌ها و همچنین مجموع باری که قرار است بر فونداسیون و کل ساختار طراحی سازه وارد شود و جزئیات بسیار دیگری هستند.

 منبع: https://sahandsazeh.co/



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حیدر

 با توجه به اینکه سیستم وافل امکان عبور آسان تاسیسات و دسترسی به آن‌ها برای تعمیر را فراهم می‌کند. تمامی سیم‌کشی‌ها و لوله کشی‌ها و سایر تاسیسات را از داخل سقف عبور می‌دهند و با یک پنل ساده پی وی سی روی آن را می‌پوشانید. فرورفتگی به شما امکان خواهد داد که با تزئینات مورد نظر خود فضا را شکل دهید. حتی می‌توانید برای بر هم زدن نظم کسل کننده فضا از کناف استفاده کنید. امکان استفاده از رابیتس نیز وجود دارد اما می‌توان به جای این ایده‌های پیچیده به سراغ یک رنگ آمیزی ساده رفت.

طراحی سقف وافل

آیین نامه های متفاوتی در طراحی سقف وافل چه از نظر معماری سقف وافل و چه از نظر سازه ای سقف وافل وجود دارد. اما در اینجا برای طراحی سرانگشتی و داشتن یک دید مهندسی در مورد سقف وافل موارد زیر ارائه شده است. بهترین روش طراحی سقف وافل استفاده از نرم افزارهای تحلیل سازه ای Etabs و Safe است با این حال موارد زیر در طراحی اولیه سقف وافل می تواند کمک کننده باشد:
· معمولا ضخامت بتن روی سقف وافل از 7.5 (هفت و نیم) سانتیمتر تا 13 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.
· عرض تیرچه سقف وافل (اصطلاحا ریب (Rib)) معمولا بین 13 تا 15 سانتیمتر در نظر گرفته می شود که بهمراه آرماتور مسلح می شود.
· آکس به آکس تیرچه های سقف وافل از 60 تا 90 سانتیمتر متغیر است.
· ارتفاع تیرچه های سقف وافل (Rib) و تیرها تقریبا (یک بیست و پنجم) فاصله آکس به آکس ستون ها در نظر گرفته شود.
· عرض قسمت برشگیر روی ستون های سقف وافل هم بهتر است به اندازه (یک هشتم) فاصله آکس ستون به ستون باشد و ضخامت سرستون در سقف وافل نیز می بایست به اندازه ارتفاع تیرجه سقف وافل (Rib) محاسبه شود.
سقف وافل طراحی شده با معیارهای محافظه کارانه فوق به احتمال زیاد در نرم افزار نیز میتواند جواب قابل قبولی بدهد با اینحال می توان در طراحی نرم افزاری پارامترهای موثر در طراحی سقف وافل مقداری ریسکی تر عمل کرد و در جهت کاهش مصرف میلگرد و بتن ، البته بهمراه برآورده کردن بندهای آیین نامه، حرکت نمود.

مزایای سقف وافل

· سقف وافل دارای لرزش و ارتعاش کمتری نسبت به تمامی سقفهای موجود می باشد، دلیل این موضوع وجود شبکه متعامد مجوف (تو خالی) است که اساس شکل گیری سقف وافل است.
· سقف وافل امکان دستیابی به دهانه های بلندتر در کنار کاهش مصرف مصالح را بدنبال دارد که سقف وافل را بعنوان یک سقف اقتصادی و همچنین دوستدار محیط زیست معرفی می کند
· سقف وافل در برخی اماکن مانند نمایشگاه و پارکینگ با توجه به معماری خاص می تواند بدون ایجاد سقف کاذب بر روی سقف وافل مورد استفاده باشد
· ظرفیت باربری سقف وافل نسبت به سقفهای سنتی بمراتب بیشتر است.
· اگر در بین تیرچه های سقف وافل سوراخهایی تعبیه شود می توان از آنها بعنوان مسیری برای عبور تاسیسات ساختمانی از جمله لوله کشی آب یا سیم کشی برق استفاده نمود.

اصول کلی طراحی سقف وافل

طراحی سقف وافل در هر ساختمان بر اساس نقشه آن و منحصر‌به فرد خواهد بود و نمی‌توان یک دستور‌العمل واحد برای همه طراحی‌ها پیچید. با این‌حال برخی قوانین و استانداردها در طراحی سقف وافل تعیین شده‌اند که ایمنی و کارآیی آن را افزایش می‌دهند. هنگام طراحی سقف‌های وافل در ابتدا باید ابعاد قالب را بر اساس ضخامت سقف مشخص کنید و در طراحی خود به سبک بودن و بهینه‌سازی هزینه‌ها نیز توجه داشته باشید. نکات کلی که بر اساس آیین‌نامه‌ها و قوانین در طراحی سازه وافل باید در نظر بگیرید عبارتند از:

فاصله مرکز به مرکز تیرچه‌ها
تعیین ضخامت سقف با در نظر گرفتن دهانه و خیز بلند مدت و کوتاه مدت
لنگرهای خمشی
کنترل برش یک طرفه و دو طرفه (برش پانچ)
طراحی تیرهای میانی
بار سقف
توجه به شکل‌پذیری سقف وافل


طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

سقف‌های وافل را بر مبنای نسبت طول به عرض دهانه آن به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم می‌شود که هر کدام به روشی کاملا متفاوت از دیگری طراحی می‌شوند. انتخاب یک طرفه یا دو طرفه بودن سقف وافل به پلان معماری بستگی دارد و پس از اینکه نوع آن را مشخص کردید باید بر اساس اندازه دهانه، برای نحوه اجرای سقف وافل تصمیم‌گیری کنید. شکل ظاهری و قیمت این دو نوع قالب کاملا متفاوت بوده و می‌توان گفت سقف وافل دوطرفه محکم‌تر از نوع یک‌ طرفه آن است.

نتیجه گیری

با روش طراحی سقف وافل دوطرفه و یک طرفه می توان از اینگونه سقف ها در فرودگاها یا نمایشگاه ها استفاده کرد. با استفاده از وافل یک طرفه می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد. هم چنین روش طراحی سقف وافل دوطرفه و یک طرفه دارای قواعد خاصی می باشد که باید در ساخت آنها دقت کنیم.

منبع: https://sahandsazeh.co/



:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حیدر

قالب وافل مهم ترین ابزار اجرای سقف وافل است که امروزه به دلایل فنی و اقتصادی در بسیاری از پروژه های بزرگ کاربرد دارد. در ادامه انواع قالب وافل و کاربرد هر یک بررسی می شود و همچنین نکاتی در مورد ابعاد و قیمت قالب وافل نیز بیان خواهد شد.

قالب وافل چیست؟

قالب وافل، یک قطعه پلاستیکی در ابعاد و اشکال مشخص است که به منظور حذف بتن ناکارآمد در دال های بتنی استفاده می شود. بتن ناکارآمد به بخشی از دال بتنی گفته می شود که تحت تنش فشاری نیست و هیچ عضو کششی (میلگرد) را هم در خود نگه نمی دارد. حذف این بتن به لحاظ اقتصادی از یک طرف و به لحاظ سبک سازی سازه و کاهش جذب انرژی لرزه ای نیز بسیار اهمیت دارد.

در دهه اخیر برای حذف این بتن، ایده ها و طرح های مختلفی پیشنهاد شده که تنها تعدادی از آن ها به مرحله اجرا درآمده است. یکی از پرکاربردترین این راهکارها استفاده از قالب های پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن با قابلیت چندین بار استفاده است که به قالب وافل معروف شده است.

وافل (waffle) در انگلیسی به معنی کلوچه با طرح پنجره ای است که به همین دلیل برای دال های مشبک و پنجره مانند استفاده می شود.

قالب وافل چگونه هزینه‌های سقف ساختمان را کاهش می‌دهد؟

بتن غیرسازه‌ای بخشی از دال بتنی است که هیچ فشار و تنشی به آن وارد نمی‌شود و هیچ مصالح کششی مانند میل‌گرد نیز در آن وجود ندارد، به بیان ساده بودونبود این حجم بتن هیچ تأثیری بر عملکرد و استحکام سقف ندارد؛ ولی حذف آن باعث سبک‌تر شدن سقف می‌شود و در کاهش میزان ارتعاش سقف وافل نیز بسیار مؤثر است و از لحاظ اقتصادی نیز حذف این حجم از بتن و مصالح مصرفی بسیار تأثیرگذار است!

انواع قالب وافل


در طراحی سقف وافل این شکل و ابعاد قالب است که نوع عملکرد سقف را تعیین می‌کند. این قالب‌ها با توجه به نوع کاربرد خود به دو دسته قالب وافل یک طرفه و قالب وافل دو طرفه تقسیم می‌شوند که در ادامه آن‌ها را بیشتر توضیح می‌دهیم.

قالب وافل یک طرفه


قالب‌های یک‌طرفه کاربردی شبیه تیرچه‌ بلوک دارند و در دال‌هایی استفاده می‌شوند که بار مرده و زنده را در یک‌راستا منقل می‌کنند. تفاوت قالب وافل یک طرفه و تیرچه بلوک این است که خود قالب باعث شکل‌گیری تیرچه‌هایی بین ۱۲ تا ۱۴ سانتی‌متر می‌شود.

این قالب‌ها معمولا مجموعه‌ای از قطعات پلاستیکی U شکل هستند که قطعاتی در انتهای خود دارند. این قطعات در سایت پروژه به کمک بست‌های مخصوص بهم متصل می‌شوند و یک قالب معکب شکل را ایجاد می‌کنند. فاصله آکس به آکس در این قالب‌های ۶۰ تا ۷۰ سانتی‌متر و عمق آن‌ها ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر است.

قیمت قالب وافل یک‌طرفه

به طور کلی قیمت این قالب‌ها به نقشه‌ و جزئيات اجرایی آن بستگی دارد. هزینه اجرای سقف به صورت مترمربع محاسبه می‌شود و عواملی مانند ابعاد قالب، کیفیت آن، موقعیت پروژه و …. در تعیین قیمت تأثیرگذار هستند. توجه داشته باشید که دستمزد اجرای قالب‌ها جدای از هزینه تولید واجاره سقف وافل محاسبه می‌شود.

قالب‌ وافل دوطرفه

همان‌طور که از نام این قالب مشخص است، قالب‌های دو طرفه در اجرای سقف‌های مشبک به کار می‌روند که بار مرده و زنده را در دو راستا منتقل می‌کنند. این قالب‌ها مکعبی شکل بوده که همین شکل مربعی و ابعاد دقیق باعث مصرف بهینه بتن در پخش بار خواهد بود.

این قالب‌ها بر خلاف قالب‌های یک‌طرفه با بست متصل نمی‌شوند اما مانند قالب وافل یک‌طرفه پس از مقاوم شدن بتن، قابل باز شدن و استفاده مجدد هستند. قالب وافل دو طرفه بسیار سبک بوده و سوراخ‌هایی برای بست شدن به قالب‌های کناری دارد. این قالب‌های برای دهانه‌های پهن مناسب است و معمولا در ابعاد ۶۰ در ۶۰ یا ۹۰ در ۹۰ عرضه می‌شود. عمق این قالب‌های بسیار متنوع بوده و با هر نوع سازه‌ای قابل تطبیق است.

قیمت قالب وافل دوطرفه

قیمت این قالب‌ها بر اساس تعداد قالب به‌کار رفته مشخص می‌شود و مانند قالب وافل یک‌طرفه به عوامل مختلفی در محاسبات سازه سقف وافل بستگی دارد.

نتیجه گیری

قالب‌های وافل یک‌طرفه و دوطرفه به عنوان تحولی تأثیرگذار در صنعت ساخت‌وساز شناخته می‌شوند. استفاده از این قالب‌ها اجازه می‌دهد با حذف بتن‌ ناکارآمد تا حد بسیار زیادی در هزینه‌های ساختمان‌سازی صرفه‌جویی کرد. ویژگی‌های خاص این قالب‌ها ایمنی ساختمان را افزایش می‌دهد و همچنین سبک بودن و کیفیت قالب‌ها، آسیب‌های احتمالی ناشی از حمل و نقل را کاهش می‌دهد.

منبع: https://sahandsazeh.co/



:: بازدید از این مطلب : 116
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حیدر

سقف وافل سازه ای جدید و مدرن می باشد که بیشترین کاربرد آن برای ساخت سقف های مرتفع ( معمولا با ارتفاع بیش از 12 متر) می باشد. وافل به وسیله بتن مسلح ساخته می شود و ظاهری شبکه ای و پنجره ای مانند دارد. این سازه همانطور که از نامش پیداست شباهت ظاهری زیادی به نان وافل دارد و دلیل نامگذاری آن نیز به دلیل همین شبهات است.

سقف وافل چیست؟

سیستم سقف وافل دارای مزایای متعددی از جمله استحکام بالا، سهولت اجرا، پوشش دهانه‌های بلند، وزن مرده کمتر و صرفه اقتصادی می‌باشد و این مزایای متعدد موجب رضایت کارفرمایان و گسترش کاربرد این سیستم شده است. در اجرای سقف وافل  نقش قالب‌های وافل ایجاد تیرچه‌های متعامد در سقف و حذف بتن مازاد است. یکی از مزایای این سیستم، غیرماندگار بودن قالب‌های وافل می‌باشد بنابراین می‌توان از قالب‌های وافل به دفعات بالا برای اجرای سقف وافل استفاده نمود. این مزیت موجب صرفه اقتصادی سیستم سقف وافل به نسبت سایر سیستم‌های مشابه سقف شده است. سقف وافل به دو صورت سقف وافل یکطرفه برای دهانه های کوچک و سقف وافل دوطرفه برای دهانه های بزرگ استفاده می‌شود.

تاریخچه به وجود آمدن سقف وافل

طبق تحلیل باستان شناسان حدود 2500 سال پیش تولید سقف وافل به وجود آمده است و همچنین آثار به جا مانده از این نوع سقف ها را می توان در بناهایی مثل طاق بنای تخت جمشید و بنای اعظم آکروپولیس یونان نیز به خوبی مشاهده کرد. در رابطه با تاریخچه به وجود آمدن سقف های مشبک اینگونه می توان بیان کرد که در سال 2005 میلادی شخصی به نام پاراساد مدلی بهینه از دال بتنی را به وجود آورد که بسیار شبیه به شکل وافل بود و در نتیجه در طی مرور زمان سقف های وافل به وجود آمد.

ویژگی‌های سقف و صفحات وافل

صفحات وافل به طور کلی برای مناطق مسطح مناسبند؛ حجم بتن مورد استفاده در مقایسه با سایرین بسیار کمتر است. از نکاتی که باید در این خصوص ذکر کرد یکی این که تقویت در دال وافل به صورت مش یا میله‌های جداگانه ارائه می‌شود و دیگری این نکته مهم که در مورد دال وافل نیازی به گودبرداری جداگانه برای تیرها نیست.

سطح زیرین دال شبیه به وافل است که با استفاده از صفحات مقوایی یا غلاف و مانند آن به دست می‌آید. به طور کلی ضخامت دال وافل توصیه شده ۸۵ تا ۱۰۰ میلی متر است، در حالی که عمق کلی دال به ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی متر محدود می‌شود. همچنین، عرض تیرها یا دنده‌های ارائه شده در دال وافل معمولاً ۱۱۰ تا ۲۰۰ میلی‌متر است. فاصله دنده‌ها بین ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر توصیه می‌شود و تا حد امکان نباید بیشتر شوند.

به‌علاوه، صفحات وافل تقویت شده را می‌توان برای دهانه‌های تا ۱۶ متر ساخت، درحالی که بیش از این طول، دال وافل پیش ساخته ترجیح داده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع از سقف این است که سقف وافل در برابر انقباض خوب عمل می‌کند و نسبت به بخش‌هایی از بتن که سفت شده‌اند – چون نسبت به دال‌های پایه پایین‌تر است – عملکرد مقاوم‌تری دارد. در آخر باید گفت دال وافل تنها به ۷۰ درصد بتن و ۸۰ درصد فولاد، نسبت به بتن و فولاد مورد استفاده برای سقف دال بتنی سنتی نیاز دارد.

مزایای اجرای سقف وافل

سقف وافل مانند تمام پیشرفت های کوچک و بزرگ بشری دارای مزایایی است که باعث جذابیت آن برای سازندگان و متخصصین امر شده است. در زیر به چند نمونه از مهمترین مزایای این نوع سقف اشاره میشود.
• این سقف انعطاف پذیری بالایی دارد و میتوان آن را با بتن، استیل و چوب ساخت. همانطور که احتمالا حدس میزنید، بتن برای ساختمانهایی مناسب است که استحکام زیادی نیاز دارند مانند فرودگاهها و ایستگاههای قطار. استیل و چوب نیز با توجه به سبکی و … برای سقف هایی مناسب هستند که نیاز به استحکام آنچنانی به اندازه بتن ندارد. از جمله گاراژها یا سقف های زینتی
• این نوع سازه برای سقف هایی که در ارتفاع بالا هستند، وسیع هستند و امکان ستون گذاری برای تحمل بار را ندارد بسیار مناسب است.
• تحمل بار در سقف وافل (مشبک) از دیگر شکل‌ها مثلا (یک طرفه) بیشتر است.
• چشم و نوازی و زیبایی وافل نیز از جمله دلایلی است که علاوه بر استحکام آن میتواند شما را به استفاده از آن مجاب کند.
• در برخی مکان ها به علت وجود جمعیت و موارد دیگر، امکان ایجاد لرزش هایی وجود دارد که وافل به علت دو طرفه بودن آرماتور بندی تحمل بالایی در مقابل این لرزش ها دارد
• یه علت مشبک بودن این سقف، مصرف بتن آن بسیار کمتر از سایر سازه ها بوده و بسیار سبکتر از آنهاست بنابراین میتواند یک گزینه بسیار ارزان و مطمئن و مقرون به صرفه باشد.
• این سازه سریع و به سادگی اجرا میشود و امکان نظارت مناسب بر روند ساخت آن نیز وجود دارد.
• برای اینکه بتوانید سیم های برق، تهویه هوا، لوله کشی ها و … را از وافل عبور دهید میتوانید سوراخ هایی در بخش زیرین آن ایجاد کنید و بدون وجود مشکل خاصی از آن استفاده کنید.

سخن آخر

سقف وافل سقفی است که در عین زیبایی دارای استحکام بسیار زیادی است. مزایای فنی و اقتصادی موجب محبوبیت بیشتر آن شده است. این سازه به دلیل زیبایی می­تواند جنبه تزئیناتی نیز داشته باشد. در رستوران و کافه ها، تالارها و حتی منازل مسکونی می­ تواند موجب زیبایی فضا شود.

منبع: https://sahandsazeh.co/



:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حیدر

امروزه سبدهای پلاستیکی صنعتی، جای جعبه‌های چوبی قدیمی را گرفته‌اند. زمانی برای حمل و نقل کالا از سبدهای چوبی استفاده می‌شد که تولید آنها مستلزم بریدن درختان بود. در ضمن به دلیل استفاده از میخ در ساخت این جعبه‌ها، گاهاً محصولات قرار گرفته در آنها آسیب می‌دیدند. از دیگر معایب جعبه‌های چوبی، غیر قابل تمیز بودن آنها بود. جعبه‌های چوبی که در حین حمل و نقل کالا کثیف می‌شدند، دیگر قابل استفاده نبودند، زیرا نمی‌شد آنها را به راحتی تمیز کرد. در نتیجه خود این جعبه‌ها به منبعی برای آلودگی محیط زیست تبدیل می‌شدند.

انواع سبدهای پلاستیکی صنعتی


سبدهای پلاستیکی صنعتی به شدت در زمینه رنگ، ساختار و اندازه متنوع هستند. سبد پلاستیکی براساس کاربرد، دارای ساختارهای متنوع هستند؛ در ضمن سبدهای پلاستیکی صنعتی در اندازه‌های مختلف تولید شده و دارای رنگ‌های متنوعی هستند. برخی از انواع سبدهای پلاستیکی صنعتی عبارتند از:

  • سبد پلاستیکی انبار
  • سبد پلاستیکی میوه
  • سبد پلاستیکی بزرگ
  • سبد پلاستیکی کوچک
  • سبد پلاستیکی 20 کیلویی
  • سبد پلاستیکی در دار
  • سبد پلاستیکی مستطیلی
  • سبد پلاستیکی میوه 8 کیلویی

و ….

کاربرد سبدهای پلاستیکی صنعتی

سبدهای پلاستیکی صنعتی کاربرد بسیار زیادی در صنعت، کشاورزی، شیلات و دامپروری دارند. تنها برخی از کاربردهای سبدهای پلاستیکی صنعتی عبارتند از:

  • حمل ماهی، میگو و سایر آبزیان
  • حمل مرغ آماده مصرف و جوجه
  • حمل لبنیات و فرآورده‌های دامی
  • حمل انواع میوه
  • حمل قطعات فلزی کوچک
  • حمل محصولات تولید شده در کارخانه‌ها

و …

ویژگی‌های سبدهای پلاستیکی

ویژگی‌های برجسته و متمایز سبد پلاستیکی باعث شده آنها کاربردهای زیادی در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی داشته باشند.

سبک و جادار
سبدهای پلاستیکی بسیار سبک و جادار هستند و در اشکال و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. به همین دلیل وسیله‌ای بسیار مناسب برای حمل و جابجایی کالاها به شمار می‌روند. در ضمن به دلیل سبک بودن، بار غیرمفید محموله‌های باری را کاهش می‌دهند، از این رو بسیار مقرون به صرفه هستند.

بهداشتی
سبدهای پلاستیکی به راحتی تمیز می‌شوند و هیچ واکنشی با مواد داخل خود نشان نمی‌دهند؛ به همین دلیل برای حمل محصولات غذایی و دارویی بسیار مناسب هستند.

مقاوم و بادوام
سبدهای پلاستیکی چنانچه از مواد مرغوب و درجه یک ساخته شوند، دوام و ماندگاری بسیار بالایی دارند. به همین دلیل وسیله‌ای مناسب برای حمل مستمر کالاها به شمار می‌روند.

دوستدار محیط زیست
سبدهای پلاستیکی از جنبه‌های مختلفی دوستدار محیط زیست محسوب می‌شوند. اولاً مانع از قطع درختانی می شوند که در غیر این صورت برای ساخته شدن سبدهای چوبی قطع می شدند. از طرف دیگر مجدداً قابل بازیافت هستند و این بدان معنی است که اثرات زیست محیطی چندانی به همراه ندارند.

ایمن و مطمئن
ساختار سبدهای پلاستیکی به گونه‌ای است که در حین حمل و نقل کالاها و محصولات، هیچ آسیبی به آنها وارد نمی‌کنند. زیرا برخلاف سبدهای فلزی یا چوبی، فاقد گوشه‌های تیز و برنده هستند. برخی از انواع سبدهای پلاستیکی از نوع دردار هستند و برای حمل و جابجایی محصولات خاص و ویژه مناسب هستند.

 سخن آخر

امروزه سبدهای پلاستیکی در ابعاد، اوزان و ساختارهای مختلف به بازار عرضه می‌شوند. به دلیل طراحی خاص و صنعتی سبدهای پلاستیکی، همواره امکان طراحی سفارشی آنها براساس ساختار مورد نظر وجود دارد. همین باعث می‌شود که سبدهای پلاستیکی انعطاف ساختاری بسیار بالایی داشته باشند و دنیای حمل و نقل و انبارداری را به شدت به خود متکی کنند.

منبع: https://sahandplastic.ir/



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1401 | نظرات ()