دستگاه قطعه شویی جز دستگاههایی است که علاوه بر دارا بودن قابلیتهای کاربردی و مهم، برای شست و شو انواع قطعات موتور خودروهای بنزینی کاربرد دارد، هر چند که محدودیتی برای استفاده از این دستگاه در شست و شو قطعات ماشینهای دیزلی هم وجود ندارد. در ادامه بیشتر با این دستگاه آشنا میشوید.
دستگاه قطعه شور یا دستگاه موتور شویی چیست؟
دستگاه قطعه شور همانطور که از اسم آن پیداست یکی از دستگاههای مجهز تعمیرگاهی می باشد که به وسیله آن میتوان انواع سیلندر خودروها و همچنین دیگر قطعات مکانیکی خودرو را شستشو داد. دستگاه قطعه شور با نامهای دیگری از جمله سیلندرشور، موتورشور، قطعه شوی، چربی گیر، دستگاه قطعه شویی، قطعه شور موتور و … هم در بازار شناخته می شود. دستگاه قطعه شور یا سیلندر شور از کاربردی ترین دستگاهها در مکانیکیها، تعمیرگاههای مجاز، کارگاههای صنعتی و نمایندگیهای خودرو می باشد که برای شستشوی قطعات خودروهای سواری و ماشین سنگین استفاده می شود. کاربرد دستگاه قطعه شور برای شستشوی قطعات مکانیکی موتور خودرو، سیلندر خودرو و دیگر قطعاتی از خودرو که تمیز کردن آنها کمی دشوار است میباشد.
هنگامی که تعمیرکاران خودرو یا صنعتگران اقدام به تعمیر یا تولید یک قطعه از موتور خودرو می کنند برای اینکه برادهها، روغنهای صنعتی، چربی و … از قطعه پاک شود و تمیز و نو جلوه نماید قطعه را در دستگاه قطعه شور گذاشته تا دستگاه در مدت کم با پاشش قوی آبگرم و مواد شوینده آنرا بشوید و از هرگونه روغن و چربی پاک نماید.
کاربرد دستگاه قطعه شویی چگونه است؟

• در گذشته فرآیند شستشوی قطعات و چربی گیری از آنها توسط مکانیک مربوطه با استفاده از موادی از جمله بنزین، نفت و گازوئیل صورت میگرفت که خوشبختانه امروزه این کار در تعمیرگاهها و مکانیکیهای کوچک و بزرگ میتواند بوسیله دستگاه قطعه شویی کوچک انجام پذیرد.
• مکانیزم و روش کار دستگاههای قطعه شور تعمیرگاهی برای شستشو و چربی گیری قطعات بدین صورت است که در قسمت پایین دستگاه مخزن آب و در وسط آن صفحه گردان توری شکل وجود دارد که قطعات مکانیک خودرو، سیلندر، سرسیلندر و دیگر قطعات موتورهای ماشینهای سواری و سنگین بر روی آن قرار گرفته و در داخل محفظه با فشار آب داغ بوسیله پمپ بر روی قطعات پاشیده می شود. آب داخل مخزن توسط مشعل گرم شده و دمای آب به چیزی حدود 75 تا 90 درجه سانتیگراد میرسد.
• موادی که برای چربیگیری وقطعهشویی استفاده میشوند عموماً پودرهای قلیایی با PH حدود 12-13 می باشند. این مواد باعث از بین رفتن چربیهای سوخته و دودههای برروی قطعه شده و قطعه را به خوبی تمیز می کنند. در اصلاح عمومی این مواد تحت عناوین: پودر چربی گیر، مواد قطعه شویی، پودر قطعه شور، مواد موتور شویی، پودر موتورشویی، مواد موتورشویی و قطعه شویی، مواد سیلندر شور، چربی گیر دوگانه، پودر دوگانه شور، مواد چربی گیردوگانه، پودر دستگاه قطعه شویی، مواد دستگاه قطعه شویی، آلومینیوم شور، پودر چربی گیر دوگانه و … در بازار عرضه می گردند.
مشخصات سیلندرشور خوب
-استفاده از مشعل و پمپ پاشش قدرتمند
2- استفاده از آلیاژهای ضد خوردگی و سازگار با محیط قلیایی
3-استفاده از سنسور سنجش دما
4-ابعاد دستگاه به گونهای است تا بهترین عملکرد شستشو حاصل شود
5-دارای عایق کاری دقیق و محکم سیمهای برق و اتصالات تابلو برق
نتیجه گیری
از آنجا که دستگاه قطعه شویی از کاربردی ترین وسایل تعمیرکاران است، به اموزش کار با دستگاه قطعه شویی پرداختیم. چنان که ابتدا با قطعات این دستگاه و سپس با چگونگی کار با آن آشنا شدید. در نهایت اگر قصد خرید این دستگاه را دارید.
منبع: https://pwmiran.ir/
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0