روش طراحی سقف وافل چیست؟
نوشته شده توسط : حیدر

 با توجه به اینکه سیستم وافل امکان عبور آسان تاسیسات و دسترسی به آن‌ها برای تعمیر را فراهم می‌کند. تمامی سیم‌کشی‌ها و لوله کشی‌ها و سایر تاسیسات را از داخل سقف عبور می‌دهند و با یک پنل ساده پی وی سی روی آن را می‌پوشانید. فرورفتگی به شما امکان خواهد داد که با تزئینات مورد نظر خود فضا را شکل دهید. حتی می‌توانید برای بر هم زدن نظم کسل کننده فضا از کناف استفاده کنید. امکان استفاده از رابیتس نیز وجود دارد اما می‌توان به جای این ایده‌های پیچیده به سراغ یک رنگ آمیزی ساده رفت.

طراحی سقف وافل

آیین نامه های متفاوتی در طراحی سقف وافل چه از نظر معماری سقف وافل و چه از نظر سازه ای سقف وافل وجود دارد. اما در اینجا برای طراحی سرانگشتی و داشتن یک دید مهندسی در مورد سقف وافل موارد زیر ارائه شده است. بهترین روش طراحی سقف وافل استفاده از نرم افزارهای تحلیل سازه ای Etabs و Safe است با این حال موارد زیر در طراحی اولیه سقف وافل می تواند کمک کننده باشد:
· معمولا ضخامت بتن روی سقف وافل از 7.5 (هفت و نیم) سانتیمتر تا 13 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.
· عرض تیرچه سقف وافل (اصطلاحا ریب (Rib)) معمولا بین 13 تا 15 سانتیمتر در نظر گرفته می شود که بهمراه آرماتور مسلح می شود.
· آکس به آکس تیرچه های سقف وافل از 60 تا 90 سانتیمتر متغیر است.
· ارتفاع تیرچه های سقف وافل (Rib) و تیرها تقریبا (یک بیست و پنجم) فاصله آکس به آکس ستون ها در نظر گرفته شود.
· عرض قسمت برشگیر روی ستون های سقف وافل هم بهتر است به اندازه (یک هشتم) فاصله آکس ستون به ستون باشد و ضخامت سرستون در سقف وافل نیز می بایست به اندازه ارتفاع تیرجه سقف وافل (Rib) محاسبه شود.
سقف وافل طراحی شده با معیارهای محافظه کارانه فوق به احتمال زیاد در نرم افزار نیز میتواند جواب قابل قبولی بدهد با اینحال می توان در طراحی نرم افزاری پارامترهای موثر در طراحی سقف وافل مقداری ریسکی تر عمل کرد و در جهت کاهش مصرف میلگرد و بتن ، البته بهمراه برآورده کردن بندهای آیین نامه، حرکت نمود.

مزایای سقف وافل

· سقف وافل دارای لرزش و ارتعاش کمتری نسبت به تمامی سقفهای موجود می باشد، دلیل این موضوع وجود شبکه متعامد مجوف (تو خالی) است که اساس شکل گیری سقف وافل است.
· سقف وافل امکان دستیابی به دهانه های بلندتر در کنار کاهش مصرف مصالح را بدنبال دارد که سقف وافل را بعنوان یک سقف اقتصادی و همچنین دوستدار محیط زیست معرفی می کند
· سقف وافل در برخی اماکن مانند نمایشگاه و پارکینگ با توجه به معماری خاص می تواند بدون ایجاد سقف کاذب بر روی سقف وافل مورد استفاده باشد
· ظرفیت باربری سقف وافل نسبت به سقفهای سنتی بمراتب بیشتر است.
· اگر در بین تیرچه های سقف وافل سوراخهایی تعبیه شود می توان از آنها بعنوان مسیری برای عبور تاسیسات ساختمانی از جمله لوله کشی آب یا سیم کشی برق استفاده نمود.

اصول کلی طراحی سقف وافل

طراحی سقف وافل در هر ساختمان بر اساس نقشه آن و منحصر‌به فرد خواهد بود و نمی‌توان یک دستور‌العمل واحد برای همه طراحی‌ها پیچید. با این‌حال برخی قوانین و استانداردها در طراحی سقف وافل تعیین شده‌اند که ایمنی و کارآیی آن را افزایش می‌دهند. هنگام طراحی سقف‌های وافل در ابتدا باید ابعاد قالب را بر اساس ضخامت سقف مشخص کنید و در طراحی خود به سبک بودن و بهینه‌سازی هزینه‌ها نیز توجه داشته باشید. نکات کلی که بر اساس آیین‌نامه‌ها و قوانین در طراحی سازه وافل باید در نظر بگیرید عبارتند از:

فاصله مرکز به مرکز تیرچه‌ها
تعیین ضخامت سقف با در نظر گرفتن دهانه و خیز بلند مدت و کوتاه مدت
لنگرهای خمشی
کنترل برش یک طرفه و دو طرفه (برش پانچ)
طراحی تیرهای میانی
بار سقف
توجه به شکل‌پذیری سقف وافل


طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

سقف‌های وافل را بر مبنای نسبت طول به عرض دهانه آن به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم می‌شود که هر کدام به روشی کاملا متفاوت از دیگری طراحی می‌شوند. انتخاب یک طرفه یا دو طرفه بودن سقف وافل به پلان معماری بستگی دارد و پس از اینکه نوع آن را مشخص کردید باید بر اساس اندازه دهانه، برای نحوه اجرای سقف وافل تصمیم‌گیری کنید. شکل ظاهری و قیمت این دو نوع قالب کاملا متفاوت بوده و می‌توان گفت سقف وافل دوطرفه محکم‌تر از نوع یک‌ طرفه آن است.

نتیجه گیری

با روش طراحی سقف وافل دوطرفه و یک طرفه می توان از اینگونه سقف ها در فرودگاها یا نمایشگاه ها استفاده کرد. با استفاده از وافل یک طرفه می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد. هم چنین روش طراحی سقف وافل دوطرفه و یک طرفه دارای قواعد خاصی می باشد که باید در ساخت آنها دقت کنیم.

منبع: https://sahandsazeh.co/





:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: